Taito Itä-Suomi ry

Taito Itä-Suomi ry:n toiminta-ajatuksena on käsityön edistäminen elinkeinona, kulttuurina ja taitona. Yhdistyksen toiminta-alueena on Etelä- ja Pohjois-Savo ja se on osa valtakunnallista käsi- ja taideteollisuusjärjestöä. Kenkävero Mikkelissä on yhdistyksen tunnetuin toimipaikka. Lisäksi yhdistyksellä on Taito Shoppeja Kuopiossa, Savonlinnassa, Pieksämäellä ja Varkaudessa.

Taito Itä-Suomen tärkeimmät toimintamuodot ovat käsityötuotteiden myynti, näyttelyiden järjestäminen ja kurssi- ja koulutustoiminta sekä harrastajille että käsityöyrittäjille.

Yhdistyksen hallinto ja toimisto sijaitsee Mikkelissä, Kenkäveron päärakennuksessa. Osoite: Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli.

Taito Itä-Suomi kuuluu valtakunnalliseen Taitoliittoon.

Liity Taito Itä-Suomi ry:n jäseneksi

Yhdistyksellä on n. 1200 henkilöjäsentä. Taito Itä-Suomi ry:n jäsenenä olet tukemassa arvokasta suomalaisen käsityön edistämistyötä. Jäsenille yhdistys tarjoaa erilaisia tarjouksia sekä tiedottaa toiminnasta jäsenkirjeillä. Jäsenmaksu on 20 euroa / vuosi.

Liity jäseneksi

Taito-klubikortilla niin monelle lyhytkurssille kuin haluat

Hanki Taito-klubikortti ja voit osallistua niin monelle lyhytkurssille kuin haluat. Kortin hinta 70 euroa / syys-ja kevät lukukaudet.

 Vuosi 2020 ei unohdu koskaan

   Maaliskuun 13. päivänä Kenkäverossa juhlittiin Green Key - sertifikaattia ja kuultiin uutinen Suomen siirtymisestä poikkeusoloihin. 
   Alkujärkytyksen jälkeen alkoi selviytymistarina, jota emme unohda koskaan.
   Kurssi- ja käsityökoulutoiminta piti keskeyttää, ravintola suljettiin. Myymälät hiljenivät, koska liikkumista piti välttää.
  Tapahtumat toisensa jälkeen peruuntuivat. Alkoi epävarmuus tulevaisuudesta, joka jatkuu edelleen.

   Alkuhämmennyksen jälkeen kokosimme luovuutemme ja voimamme. Ihmiset kaipasivat tekemistä kotiin.
   Myös maskien käyttöä suositeltiin, vaikka niiden hyödystä käytiinkin yhteiskunnassa kiivasta keskustelua varsinkin keväällä.
   Aloitimme kangasmaskien ompelun. Kangasmaskeja myytiin omissa myymälöissä sekä verkkokaupan kautta ympäri Suomea
   huikeat 35 000 kappaletta vuoden aikana.

Panostimme koko vuoden tarvikepakettien ja käsityömateriaalien myyntiin. Malleja suunniteltiin, työohjeita kirjoitettiin, kuvattiin ja tuotteistettiin verkkokauppaan yhdessä koko henkilökunnan voimin. Käsitöiden tekemisestä tuli valtava trendi, tuntui, että koko Suomi neuloo.

Kun yhteiskunta avautui ja rajoitukset lievenivät, käynnistyi kesäsesonki ja se olikin todella hyvä varsinkin Kenkäverossa. Panostimme terveysturvallisuuteen, väljyyksiin ja viihtyvyyteen. Tapahtumia ei järjestetty, mutta siitä huolimatta kävijöitä oli enemmän kuin edellisenä vuonna.

Saimme niin asiakkailta kuin sidosryhmiltä paljon kannustusta, joka omalta osaltaan auttoi jaksamaan, vaikka vuosi oli hyvin raskas. Ylpeitä voimme kuitenkin olla siitä, että pystyimme turvaamaan työpaikat. Keväällä jouduimme turvautumaan lyhytaikaisiin lomautuksiin, mutta kesällä koko henkilökunta palasi töihin. Henkilötyövuosia kertyi 38, luku on ollut vuosittain noin 40-45.
Ketterällä toiminnalla ja sitoutuneen henkilökunnan mahtavalla työpanoksella voimme iloita siitä, että yhdistyksen talous saatiin pidettyä hyvänä, kommentoi toiminnanjohtaja Anne Ossi vuoden 2020 toimintaa.

Taito Itä-Suomi ry vuosikertomus 2020