Julkaistu 12. joulukuuta 2022

Vuoden 2023 käsityötekniikka on kehräys

Taitoliitto valitsee vuosittain vuoden käsityötekniikan

Taitoliitto valitsi Vuoden käsityötekniikan nyt jo seitsemännen kerran. Kehräys on käsityöharrastajien keskuudessa selkeästi nouseva trendi ja se selittyy kiinnostuksella tuotannon läpinäkyvyyteen ja aitouteen. Tällä vuoden käsityötekniikan valinnalla Taitoliitto haluaa osaltaan nostaa tietoisuutta langan, tekstiilien ja materiaalien syntytarinasta, työvaiheiden määrästä ja sitä kautta nostaa myös arvostusta materiaaleja kohtaan.

Langan ja kuidun alkuperä kiinnostaa tänä päivänä yhä useampaa kuluttajaa ja käsityöharrastajaa. Kuidun matka valmiiksi langaksi on kuitenkin monelle melko vieras, eikä moninaisia työvaiheita tunneta kovin hyvin. Villa on kehräystä kokeilevalle helpoin materiaali tunnustella kehräyksen tekniikkaa. Suomalainen lampaanvilla soveltuu kehräämiseen hyvin ja tekniikkaa voi kokeilla yksinkertaisella värttinällä. 

Kehräys jatkaa luontevasti vuoden 2022 käsityötekniikkaa, joka on ollut värjäys luonnonväreillä. Myös värjäys tutustuttaa materiaalin työvaiheisiin ja moni käsityöharrastaja onkin nykyään kiinnostunut yhdistämään näitä tekniikoita, itse kehrätty lanka-aarre värjätään itse.