Julkaistu 12. joulukuuta 2022

Uusi Olavinlinna -neulemallisto ja Nordic-villalanka

Kenkäveron neulemallistojen sarja on täydentynyt Olavinlinnasta inspiraation saaneilla neuleilla

Jo aiemmin neuleissa on tuotu esiin Saimaan, Puulan, Kuopion, Pieksämäen ja Varkauden maisemia ja tunnelmia neulottavassa muodossa, ja nyt on vuorossa Savonlinnan ylpeys Olavinlinna. Samalla Kenkävero tuo markkinoille aivan uuden Nordic-villalangan neulojien puikoille.

Olavinlinna- ja Linnanneito-villapaidat
Uusista villapaitamalleista Olavinlinna-villapaita kuvaa tunnettua linnaa osin symbolisin, osin varsin tunnistettavinkin kuvioin. Villapaidasta löytyvät niin muurien ikkuna-aukot, tornien tiilenpunaiset yläosat kuin hapettuneiden kuparikattojen vihreät kattokolmiot. Neuleen beige pohjaväri ja tummanruskea sävy on lainattu linnan muureista. Kaksivärinen Linnanneito-kaarrokepusero taas on hakenut kuvionsa linnan muureista, holvikaarista ja seinämaalauksista, kuvailee neuleet suunnitellut Kenkäveron tuottaja Reeta Vaha. Omat suosikkivärit Nordic-villalangan värikartasta valitsemalla Linnanneito-pusero muuttaa ilmettä kantajansa toiveiden mukaan.

Nordic-villalanka suomalaisesta ja norjalaisesta villasta
Uudessa Nordic-villalangassa on puolet suomalaista lampaan villaa ja puolet norjalaista karitsan villaa. Kuohkea ja lämmin lanka sopii erinomaisesti esimerkiksi villapaitojen neulomiseen. Lanka on kehitetty yhdessä mikkeliläisen Pirtin Kehräämön kanssa. ”Kehräämöillä on pulaa suomalaisesta lampaanvillasta, joten kysyntään vastataan pohjoismaisella villalangalla", kertoo Kenkäveron toiminnanjohtaja Anne Ossi. Nordic-langassa liikkeelle lähdetään alkuun suppealla värikartalla, josta löytyvät värit ensimmäiseen Nordic-villalangasta suunniteltuun Olavinlinna-villapaitamallistoon.

Olavinlinna-neuleiden tarvikepaketit ja Nordic-langat voi hankkia Taito Shop -myymälöidemme lisäksi myös verkkokaupasta taitoshop.fi. Tutustu tästä linkistä!