LAPASET SUOMI-RAITALANGASTA

Malli: Taito Pirkanmaa Oy, Minna Ahonen  
Koko: Naisen koko  
Tarvikkeet: Suomi -raitalanka 70 g  
(75 % villa, 25 % polyamidia, kerä 100 g).  
Lisäksi tarvitset: Sukkapuikot no 4 

Suomi raitalankaa voit tilata vaivattomasti taitoshop.fi verkkokaupasta. Tilaa tästä!
 
Neuletiheys: 10 x 10 cm = 26 s ja 27 krs.  Kokeile tiheyttä ja vaihda puikot tarvittaessa käsialan mukaan.  
Jos haluat isommat lapaset, vaihda isommat puikot. 
 
Neulominen:  
Neulotaan kaksinkertaisella langalla.  
Aloita neule lankojen samasta (sininen) värikohdasta. Eli neulo aina siten, että lanka on kaksinkertaisena valkoista tai sinistä. 
 
Luo 40 s ja neulo 2 krs nurin 2 krs oikein 20 krs tai kunnes väri vaihtuu. Jatka oikeaa ja lisää ensimmäisellä kerroksella joka puikolla 1 silmukka. Neulo sitten sileää kunnes väri vaihtuu. Neulo nostetuilla silmukoilla 2 krs:ta; *neulo oikein 2 s. nosta edelliseltä krs 2 s.*. Neulo ilman nostoja kunnes langan väri vaihtuu. Kun langan väri vaihtuu nosta jälleen kahdella ”kerroksella” silmukoita kuten edellä, eli *2 nostoa, 2 oikein*. Kaksi ”välikerrosta”. Älä siis seuraa kerroksen vaihtumista vaan aloita silmukan nostot aina langan vaihtaessa väriä. Sijoita nostot lomittain edellisten nostojen kanssa. Jatka näin 16 krsta. 
Poimi peukalon 8 silmukkaa apulangalle, luo tilalle 8 s ja jatka neuletta kuten edellä 26 krs tai kunnes pikkurilli peittyy. Aloita kärkikavennukset. Kavenna joka toisella kerroksella 1. ja 3. puikon alussa 2 s ylivetäen ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 s oikein yhteen neuloen neljän kavennuskerroksen ajan. Tee jatkossa kavennukset joka kerroksella. Kun jäljellä on 8 s, vedä lanka silmukoiden läpi ja kiristä. Neulo toinen lapanen peilikuvaksi.  
 
Peukalo: Poimi apulangalta ja peukaloaukon reunasta silmukat puikoille (18 s) ja neulo peukaloa 14 krs, tai kunnes peukalo peittyy ja tee kavennukset kuten kämmenosassa mutta joka kerroksella.  
 
Hoito: Konepesu 40°. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti. 
 
MALLIN KOPIOINTI JA KAUPALLINEN VALMISTUS ON KIELLETTY. 
TAITO PIRKANMAA OY 
Vuolteentori 2, 33100 Tampere 
03 225 1420,taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi      www.taitopirkanmaa.fi