Soma pitsipalmikkosukat Olli villasukkalangasta ohje

Malli: Taito Itä-Suomi/ Kaisa Ronkanen
Koko: 38
Lanka: Olli villasukkalanka (75% villa, 25% polyamidi; 100g = 200m)
Langan menekki: n.100g
Puikot: 3 ½ tai käsialan mukaan
Mallineule: Joustinneule, neulo 1 silmukka kiertäen oikein, 1 nurin. Toista tätä koko kerros.

Luo kahdelle puikolle 48 silmukkaa. Jaa silmukat tasan neljälle puikolle, 12 silmukkaa/puikko.
Tee 10 krs. joustinneuletta: Siirrä 1. puikolta 1 s 2. puikolle ja neulo yksi kerros oikein. Neulo 1. puikon silmukat vielä oikein ja aloita neulekuvion neulominen 2. puikolla. Neulo kuviota aina 2. ja 3. puikoilla. 4. ja 1. puikoilla neulotaan oikein, sileää neuletta. Toista varteen kuvio 6 kertaa.

Aloita kantalapun neulominen. Kantapää tehdään 4. ja 1. puikkojen silmukoilla (23s). Neulo vahvistettua kantalappua 13 krs. Tee kantapään käännös (7-9-7). Neulo 15 s oikein ja seuraavat 2 s kiertäen oikein yhteen. Käännä työ, työstä nurjalla puolella 8 s ja seuraavat 2 s nurin yhteen. Käännä työ neulo 8 s ja taas seuraavat 2 s kiertäen oikein yhteen. Jatka kunnes jäljellä on vain keskellä olevat 9 s.

Nosta ja neulo kantalapun sivusta 14 s. Jatka jalkapöydällä kuvion mukaista palmikkoa. Kun olet neulonut kertaalleen kantalapun sivusta nostetut silmukat ja jalkapöydän silmukat kuvion mukaan (= 1 kerros), aloita kantapään silmukoiden kavennus.

Neulo 1. puikon silmukat oikein, kunnes jäljellä on 3 silmukkaa. Neulo 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein. Tee kerroksen toinen kavennus 4. puikolla: neulo puikon ensimmäinen s oikein ja seuraavat 2 s kiertäen oikein yhteen. Jatka kavennuksia näin näillä puikoilla aina samassa kohtaa joka kerroksella, kunnes 1. puikolla on jäljellä 11 silmukkaa ja 4. puikolla 12 silmukkaa.

Kuvioneule jatkuu normaalisti jalkapöydän puikoilla (2. ja 3.) normaalisti koko ajan.

Kun sukan jalkaterän pituus on reilu 20cm (tai sen verran, että pikku varvas piiloutuu sukkaan) päätetään kuvioneuleen teko. Siirrä 1. puikolta lainattu 1 silmukka 2. puikolta takaisin. Nyt kaikilla puikoilla on 12 s. Neulo pari kerrosta oikein.

Aloita kärkikavennus. 
Tässä mallissa tehdään nauhakavennus, mutta halutessasi voit tehdä esim. sädekavennuksen. Kavennetaan 1 s/puikko/krs: 1. ja 3. puikkojen lopussa neulo 2 o yht., 1 o. 2. ja 4. puikkojen alussa neulo 1 o, 2 kiertäen oikein yht.

Jatka kavennuksia, kunnes jokaisella puikolla on enää 2 s jäljellä. Neulo 1. puikon ensimmäinen silmukka ja vedä toinen silmukka neulotun yli hellästi kiristäen. Siirrä neulottu silmukka seuraavalle puikolle ja nosta silmukat yksitellen neulotun silmukan yli, joka kerta hellästi kiristäen. Jatka näin, kunnes kaikki silmukat on vedetty neulotun yli. Kiristä ja vedä löysät pois. Jätä langasta n. 15cm pituinen häntä ja katkaise lanka. Vedä lanka vielä neulotun silmukan läpi. Kiristä. Päättele langat nurjalle puolelle.

Tilaa Olli villasukkalanka Taito Shop verkkokaupasta

Vinkki!
Neulo miehelle sukat Olli villasukkalangasta. Ilmainen ohje miesten villasukkiin.